新东方时时彩送38彩金平台游学

新东方网>长春新东方学校>优能中学>优能高中>高考真题>正文

2019高考英语阅读理解分析:科技类(6)

2019-04-15 15:33

来源:新东方在线

作者:

  Weather changes when the temperature and the amount of water in the atmosphere change. We can see and feel water coming from the atmosphere when we have rain. But the water must somehow get back to the atmosphere. Meteorologists call this the water cycle.

  There are many stages in the water cycle. Rain falls when water vapour in clouds condenses(凝结). Drops of water form and fall to the ground. The water soaks into the ground and feeds streams and rivers. A lot of rain falls into the sea. The heat of the sun evaporates some of the water in the ground and in the rivers, lakes, and the sea. It changes the liquid water into water vapour. The vapour rises onto the air. Water vapour is normally invisible. On a very damp or humid day, however, you can sometimes see water vapour rising from a puddle(水坑) or pond in a mist(薄雾) above the water. Water vapour also gets into the air from living things. Trees and other plants take in water through their roots and give off water vapour from their leaves. People and land animals drink water and breathe out water vapour. In all these ways the water returns to the air. There it gathers to form clouds and condenses to form rain. The rain falls to earth, and the cycle starts again. It continues even if snow or hail(冰雹) fall instead because both eventually melt to form water. The amount of water vapour in the air depends on the temperature. The air is more moist(潮湿) in the tropics(热带) than in the cold polar regions.

  1. What is the main idea of the passage?

  A. Water cycle. B. Water vapour.

  C. How rain forms. D. Water, vapour, rain.

  2. How many ways of the water returning to the air are discussed in the text?

  A. Two. B. Three. C. Four. D. Five.

  3. Whether water vapour can be seen or not depends on _______.

  A. how much water is evaporated B. how good your eyes are

  C. in which way water is evaporated D. climate or weather

  4. From the passage we get to know _______.

  A. there is more water vapour in the air in the tropics than in cold polar regions

  B. there is more water vapour in the air in cold polar region than in the tropics

  C. it gets more rain in the tropics than in cold polar regions because there is less vapour

  D. the amount of water vapour in the air depends on how often it rains

  本文阐述了水循环的全过程。

  1. A。主旨题。文章第1段,特别是最后一句Meteorologists call this the water cycle. 已点明主题。

  2. B。判断题。读完第2段,不难发现水返回空中的方式有3种:第1种是太阳蒸发地面上的水使之变成水蒸气返回空中;第2种是树和植物释放出的水蒸气;第3种是人和动物呼出的水蒸气。

  3. D。语义理解题。从第2段第9句话On a very damp or humid day, however, you can sometimes see water vapour rising from a puddle(水坑) or pond in a mist(薄雾) above the water. 可以找到为什么。

  4. A。判断题。根据最后一句话The air is more moist(潮湿) in the tropics(热带) than in the cold polar regions 可知答案。

       以上就是本文的全部内容,更多精彩请随时关注新东方长春学校官网。


相关推荐

高中相关资讯

高一课程

高二课程

高考课程

高考咨询

新东方长春学校官方微信:新东方长春学校 (微信号:ccxdfcn

最新考试资讯、考试政策解读、真题解析,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信!

相关推荐

  • 中学辅导
  • 大学辅导
  • 出国辅导
  • 热门活动

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

博聚网