新东方时时彩送38彩金平台游学

新东方网>长春新东方学校>国内考试>六级>正文

2019年6月大学英语六级阅读训练:04

2019-03-21 09:57

来源:新东方在线

作者:

  【原文】

  People traveling long distances frequently have to decide whether they would prefer to go by land. sea, or air. Hardly can anyone positively enjoy sitting in a train for mort than a few hours. Train compartments soon get cramped and stuffy. Reading is only a partial solution. for the monotonous rhythm of the wheels clicking on the rails soon lulls you to sleep. During the day, sleep comes in snatches. At night when you really wish to go to sleep you rarely manage to do so. Inevitably you arrive at your destination almost exhausted. Long car journey are even less pleasant. for it is quite impossible even to read. On motorways you can. at least, travel fairly safely at high speeds, but more often than not, the greater pan of the journey is spent on narrow. bumpy roads which are crowded wich traffic. By comparison, trips by sea offer a great variety of civilized comforts. You can stretch your legs on the spacious decks, play games, swim, meet interesting people and enjoy good food-always assuming, of course, that the sea is calm. If it is not and you are likely to get seasick; no form of transport could be worse. Even if you travel in ideal weather, sea journeys take a long time. Relatively few people are prepared to sacrifice up to a third of their holidays for the pleasure of traveling on a ship.

  Airplanes have the reputation of being dangerous and expensive. But nothing can match them for speed and comfort. Traveling at a height of 30,000 feet. far above the clouds, and at over 500 miles an hour is an exhilarating experience. For a few hours, you settle back in a deep armchair to enjoy the flight. The real escapist can watch a free film show and sip champagne on some services. But even when such refinements are not available, there is plenty to keep you occupied. An airplane offers you an unusual and breathtaking view of the world. You soar effortlessly over high mountains and deep valleys. You really see the shape of the land. If the landscape is hidden from the view. you can enjoy the extraordinary sight of unbroken cloud plains that stretch om for miles before you, while the sun shines brilliantly in a clear sky. The journey is so smooth that there is nothing to prevent you from reading or sleeping. However you decide to spend your time, one thing is certain: you will arrive at your destination fresh and uncrumpled.

  【试题】

  1. The author indicates that reading can help lessen_______________.

  A) the boredom of being in the train

  B) the tiresome clicking of the wheels

  C) the sleeplessness during the journey

  D) the poor ventilation of the compartment

  2. what can we leam about the long distance journey by car?

  A) It is safe because the car usually goes at high speeds.

  B) It is monotonous because reading is quite impossible.

  C) It is exhausting because you seldom manage to sleep.

  D) It is dangerous because the traffic is always too dense.

  3. Trips by sea is regarded as the worst means of traveling when______________.

  A) the weather is terrible B) the traveler has little time

  C) the traveler feels seasick D) the sea is not calm

  4. What is the greatest difference between traveling by air and the other means of traveling?

  A) Traveling by air is not so tiring as the others.

  B) Traveling by air brings more fun than the others.

  C) Traveling by air is much more expensive than the others.

  D) Traveling by air offers more time for sleep than the others.

  5. By writing the passage the author intends to_______________.

  A) introduce diverse ways of traveling

  B) points out the best mode of traveling

  C) emphasize the advantages of traveling by air

  D) compare the means of relaxing when traveling

  【选项翻译与答案】

  1. 作者指出,阅读可以帮助缓解________________。

  A) 坐火车时的无聊 B) 车轮令人疲惫的声音

  C) 旅程中的睡意 D)车厢中通风不良的情况

  [A]原文该段第4句表明阅读是a partial solution,这表明阅读有助于解决某个问题,而这个问题就是该段第2句和第3句提到的坐长途火车会让人觉得烦闷,由此可见,本题答案应为选项A。

  2.关于长途汽车旅行,我们了解到什么信息?

  A)很安生,因为汽车通常速度很快。 B)很单调,因为不可能看书。

  C) 很辛苦,因为根本难以入睡。    D)很危险,因为总是太多车。

  [B]首段第8句中的for引出一个原因从句,表明一种因果关系,而选项B表达的因果关系与此相同,因此为本题答案。原文该段第9句提到了safely at high speeds,但安全和高速之间并不存在因果关系,因此选项A不正确;选项C没在原文提及,建项D的因果关系也不正确。

  3. 海上旅行是最糟糕的旅行方式,当_____________。

  A) 天气很差的时候 B) 旅行者时间很少的时候

  C) 旅行者晕船的时候 D)海上不平静的时候

  [C]首段倒数第3句指出了两种因果关系:第一,海洋不平静会导致你晕船;第二,晕船会让你觉得坐船是最糟糕的交通方式,由此可见,本题应选C。在原文虽有提及weather,但与题干关系不大,故A不对;时间的问题虽在下一句提及,但与题干不构成因果关系,故B不正确;D是因其晕船的原因,与题干之间的因果关系不直接,故也不对。

  4. 坐飞机旅行与采用其他交通方式旅行的最大差别是什么?

  A) 坐飞机不像其他交通工具那么累。

  B) 坐飞机比其他的交通工具更有乐趣。

  C) 坐飞机比其他的变通工具更贵。

  D) 坐飞机时的睡眠时间可以比乘坐其他交通工具更长。

  [A]虽然文章没有明显地比较飞机与其他交通方式,但是从首段的内容来看,可以知道当作者描述其他交通方式时,都提到它们很累人,而第2段末句中的fresh and uncrumpled表明坐飞机旅行不会让旅行者觉得累,由此可见,本题应选A。

  5. 作者写本文的目的是_______________________.

  A) 介绍旅游的各种方式 B)指出旅游的最佳方式

  C) 强调坐飞机旅游的好处 D)比较旅游时各种放松的方式

  [A]作者在原文首句提到了三种交通方式,然后分别描述了三种方式各自的特点,由此可见,作者写本文是为了介绍三种不同的交通方式,故选A。作者只是描述三种交通方式的特点,没有突山哪一个是最好的,困此选项B不正确;选项C只是第2段的内容,并非全文主题,因此也不是正确答案;本文的主题是交通方式,并非relaxing(放松的方式),因此选项D不正确。

  【参考译文】

  [5]人们长途旅行的时候通常都要做出决定,选择究竟走陆路、走海路还是坐飞机。[l]几乎很少有人真正喜欢坐超过几个钟头的火车。火车车厢很快就挤满人,让人感到气闷!读书并不能解决所有问题,因为车轮在轨道上单调而有节奏的咔嗒咔嗒声会催人入眠。白天睡眠断断续续,晚上你真的想睡时却很难入睡。你到达目的地的时候,几乎不可避免地精疲力竭。[2]坐长途汽车的乐趣更少,因为你几乎不可能在车上读书。车子走高速公路的时候,至少车速快而且安全,但往往旅程的大半得走狭窄、颠簸而又交通拥挤的路。相对而言,坐邮轮旅行就优雅舒适得多了。你可以在宽敞的甲板上伸展双脚,你可以玩游戏、游泳、碰上各种有趣的人和享用美食——当然,这些的前提都得是:海洋是平静的。[3]否则,你很可能晕船,那将是最糟糕的。但是,即使是天气很好,走海路也要花很长时问。相对而言,很少有人打算牺牲三分一以上的假期来享受海上旅行的快乐。

  人人都知道坐飞机既危险又花钱。但没有什么比坐飞机旅行来得更快捷更舒适了。在3万英尺高空的云层之上,以超过500英里的时速旅行是很令人惬意的。你可以舒舒服服地深深地靠在扶手椅上飞行几个小时。真正想摆脱俗务的人在旅途中能享受些服务,看一出免费电影,或者是啜饮香槟酒。即使没有这么高档的享受,也有许多办法让你打发时光。在飞机上你可以看到不同寻常、令人惊诧的世界风景。你毫不费力地飞过高山和深谷。你真切看到大地的形状。如果你看不到风景,你也可以欣赏到非常特别的、无边无际的云海,在你的眼前延绵数英里,太阳在晴朗的天空上发出耀眼的光芒。航程非常平稳,你可以安心阅读和睡觉。[4]不管你怎样安排你的时间,有一件事是确定无疑的:你将会精神焕发、毫无倦意地到达目的地。

       以上就是本文的全部内容,更多精彩请随时关注新东方长春学校官网。


相关推荐

六级资讯

四六级课程导航

六级课程表

六级内容咨询

新东方长春学校官方微信:新东方长春学校 (微信号:ccxdfcn

最新考试资讯、考试政策解读、真题解析,请扫一扫二维码,关注我们的官方微信!

相关推荐

  • 中学辅导
  • 大学辅导
  • 出国辅导
  • 热门活动

版权及免责声明

凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

博聚网